Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
Gain Access to...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

 

Η FERMAX  είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς μια καθημερινή ανάγκη μπορεί να επιλυθεί με την διαθέσιμη τεχνολογία, η οποία είναι φιλική στον χρήστη μέσω του σχεδιασμού της καθιστώντας ένα πετυχημένο προϊόν στην Ισπανία και την διεθνή αγορά.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1949 εμφανίζοντας στην Ισπανική αγορά το πρώτο ραδιόφωνο ενδοεπικοινωνίας για βιομηχανική και επαγγελματική χρήση. Αργότερα το 1963 με ένα νέο και καινοτόμο project η εταιρία εδραιώθηκε οριστικά στην αγορά. Η FERMAX θεωρήθηκε η πρώτη εταιρία που εφάρμοσε την ηλεκτρονική πρόσβαση εισόδου στα κτίρια, η πρώτη εταιρία σχεδιασμού access control στην Ισπανία, και για πολλά χρόνια η μοναδική. Η FERMAX πρωτοστάτησε στην εφαρμογή του βιομηχανικού σχεδιασμού των προϊόντων της και έγινε σήμα κατατεθέν για τους  πελάτες της.

 

Τα ορόσημα της εταιρείας.

1946   Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προώθησε  στην Ισπανική αγορά το πρώτο ραδιόφωνο επικοινωνίας για βιομηχανική και επαγγελματική χρήση.

1952   Επωνυμία Καταχωρήθηκε η επωνυμία FERMAX από τον συνδυασμό του ονόματος και του επωνύμου του ιδρυτή της εταιρίας.

1963   Πρώτο σύστημα πρόσβασης εισόδου. Προώθησε το Fonoporta σύστημα εισόδου, με ηλεκτρονική επικοινωνία για κτίρια, που θεωρήθηκε και το πρώτο ηλεκτρονικό σύστημα εισόδου από την FERMAX το πρώτο του είδους του στην Ισπανία, και για χρόνια το μοναδικό.

1970   Εξάπλωση Το σύστημα επικοινωνίας εισόδου διαδόθηκε σ΄ όλη την Ισπανία. Ένα παράδειγμα είναι η 24 χρηστών αλουμινένια μπουτονιέρα 4 mm θυρομεγάφωνο υψηλής απόδοσης, επίτοιχη ή εντοιχισμού, αυτορυθμιζόμενη με μπουτόν και χώρο για ονόματα. Η FERMAX αρχίζει τις εξαγωγές.

1974   Τ-1 Θυροτηλέφωνα. Ο RAMON BENEDITO σχεδίασε το πρώτο του προϊόν για την FERMAX: Το Τ-1 επίτοιχο θυροτηλέφωνο. Μέχρι το 1987 κατασκευάστηκαν  περίπου 4,500,000 τεμάχια. Σήμερα εκτίθεται στο μουσείο Reina Sofia ένα εξ αυτών των τεμαχίων ως σημείο αναφοράς στο ισπανικό σχέδιο της δεκαετίας του 1970.

Ramon Benedito Βαρκελώνη 1945. Εθνικό βραβείο σχεδιασμού. Εξαιρετικός σχεδιαστής βιομηχανικών προϊόντων και καταναλωτικών αγαθών στους τομείς των ηλεκτρονικών, πληροφορικής, ΙΤ ή επιστημονικών και τεχνικών οργάνων. Εργάσθηκε για εταιρείες όπως η Vieta, Balay, Indo, Carlsberg, Compak, Futitsu, Grok, Henkel, Rank Xerox, Renfe, Repsol, Roca and Volpak.

1980    Θυροτηλεόραση Βγήκε σε παραγωγή η θυροτηλεόραση FERMAX. Η πρώτη οθόνη πρόσβασης εισόδου στην Ισπανία. Παγκόσμια πατέντα ψηφιακού συστήματος θυροτηλεόρασης, σχεδιασμένο για συγκροτήματα οικοδομών. Η FERMAX σημειώνει πρόοδο στις διεθνείς αγορές.

1986    Intel Monitor Κατασκευάστηκε επίτοιχο μόνιτορ με πλαστικό υψηλής επίστρωσης τύπου ABS, οθόνη 5΄΄ και με αυτοματισμό στην λειτουργία του. Πολύ καλά αποδεκτό στις αγορές.

1990    Εγχρωμο  Μία νέα γενιά θυροτηλεοράσεων βγήκε σε παραγωγή παρέχοντας έγχρωμη εικόνα και την αρχή της έννοιας "ασφάλεια" και "ενδοεπικοινωνία". Το πρώτο μόνιτορ αυτής της σειράς ονομάστηκε Citymax.

1991    Cityline Panel  Η FERMAX βγάζει σε παραγωγή την μπουτονιέρα CityLine. Σχεδιασμένη από τον Ramon Benedito ήρθε φέρνοντας επανάσταση στην αγορά καθώς ήταν η πρώτη ηλεκτρονική μπουτονιέρα εισόδου που κατασκευάστηκε με αλουμινένιο προφίλ. Εγκαταστημένο σε περισσότερο από 1,500,000 κτίρια τιμήθηκε το 1991 με το βραβείο καινοτομίας βιομηχανικού σχεδιασμού στην Βαλένθια.

1994     MDS Digital  Eίναι ένα ψηφιακό σύστημα θυροτηλεόρασης με κύριο στόχο να καλύπτει αρκετά σημεία εισόδων σε κτίρια και συγκροτήματα κτιρίων. Η εγκατάσταση γίνεται με καλωδίωση τύπου bus που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ του κτιρίου και της διαχείρισης πρόσβασης εισόδου μέσω καρταναγνωστών και πλήρη έλεγχο του ανελκυστήρα.

1999    Διακοσμητικό πλαίσιο Το διακοσμητικό πλαίσιο άρχισε να διατίθεται στην αγορά. Είναι ένα αξεσουάρ υψηλής αισθητικής για την μπουτονιέρα Citymax. Ένα πολύ πετυχημένο μοντέλο που εκτός από το άψογο φινίρισμά του έρχεται να καλύψει τα κενά και τις ατέλειες μίας εγκατάστασης μπουτονιέρας.

2000    Bruto μπουτονιέρα  Η μπουτονιέρα Bruto είναι συμπαγής και αντιβανταλιστική αποτελούμενη από τις καλύτερες ποιότητες υλικών: αντοχή τεχνολογία και ομορφιά. Κατασκευασμένη από ειδικό μαντέμι για περισσότερη αντοχή.

2004     Loft  H εταιρία παρουσιάζει το νέο επίτοιχο μόνιτορ Loft. Το πρώτο προίόν ρομποτικής παραγωγής φτιαγμένο με υψηλά στανταρ, πλαστικό ABS, με υφή κατάλληλη για εύκολο καθάρισμα και προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες. Με τον καιρό το μοντέλο αυτό θα γίνει η κορυφαία σε πωλήσεις θυροτηλεόραση.

2005    Hallo  Tο σύστημα πρόσβασης εισόδου με οθόνη του Ramon Benedito τιμήθηκε το 2007 από το ADIFAD με την σφραγίδα του DELTA Selection 2007 αναγνωρίζοντας την αξία της καινοτομίας του με ανανεωμένη αντίληψη με τέλεια επεξεργασία και ποιότητα κατασκευής.

2007    iloft  To μόνιτορ iloft είναι ένα πολύ λεπτό επίτοιχο μόνιτορ συμπαγές και  σχεδιασμένο από ένα διαφανές πολυανθρακικό υλικό που καλύπτει την ουδέτερη επιφάνειά του, κουμπιά χρωμίου και με κορυφαία ποιότητα ήχου και εικόνας. Αναγνωρίστηκε από  το ADI-FAD με την DELTA Selection 2007 σφραγίδα.

2008    City Kit  Τα καινούργια κιτ ψηφιακής θυροτηλεόρασης βγήκαν στην παραγωγή. Αποτελούνται από CityLine μπουτονιέρες της FERMAX για μονοκατοικίες.

2009    CityLine  H εξελιγμένη μπουτονιέρα CityLine με αδιάβροχα μπουτόν σε ψηφιακή έκδοση. Προβλέπεται να αντικαταστήσει το προηγούμενο μοντέλο. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η αντοχή όλων των υλικών που το απαρτίζουν.

2010    Biokey Reader  Η θερμική συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε πρόσβαση εισόδου από την FERMAX.

       Skyline Digital με καρταναγνώστη έχει δυνατότητα να ενσωματώσει μηχανικά, βιομετρικά access controls και πίνακα πληροφοριών στον ίδιο εξοπλισμό μιας έγχρωμης πρόσβασης εισόδου. Και σας επιτρέπει να κάνετε οποιαδήποτε πολύπλοκη ρύθμιση που απαιτείται σ΄  ένα συγκρότημα κατοικιών.